Background Image

Zit ik nog op de juiste plek? Vind ik mijn werk nog leuk? Is er balans tussen werk en privé? Welke rol past bij mij en mijn talenten? Wat inspireert en motiveert mij? Wat is mijn ambitie?

Of: ik heb een nieuwe baan c.q. promotie gekregen en moet de next step maken. Ik heb een fantastische baan maar voel me soms onzeker. Ik ben vastgelopen in mijn werk. Ik werk in loondienst en denk erover ondernemer te worden maar kan en durf ik dat en wat zijn de voors en tegens?

Loopbaanontwikkeling helpt om te komen tot keuzes over het vervolg van je carrière.

Bij deze vraagstukken biedt het Context Model een leidraad om door analyse en andere inzichten tot nieuwe perspectieven te komen!

Maatwerk is altijd gericht op de persoon en de context waarbinnen deze zich begeeft, zowel privé als op het werk!

We brengen in kaart welke omgevingsfactoren van invloed zijn op het denken, doen en voelen van de cliënt. Wat kan ik? Wie ben ik? Waar krijg ik echt energie van? Wat zijn mijn belangrijkste kernwaarden? Door drijfveren, energiebrengers- en vreters, weerstanden, vastgeroeste denkpatronen en belemmerende overtuigingen te onderzoeken en uit de weg te ruimen!

Maar ook door ambities, competenties, kwaliteiten en kernwaarden inzichtelijk te maken. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld inzicht in eigen gedrag alsmede in invloeden van buitenaf en ontstaan er nieuwe perspectieven. De gewenste verandering die helder wordt door met de klassieke counselingmethode te werken.

Het verhogen van zelfinzicht, drijfveren, kernwaarden en kwaliteiten!

Hierbij zetten we hetgeen we willen vermijden om in hetgeen we willen bereiken wat leidt tot een actieplan.

Elk traject is 100 procent maatwerk en daarom elke keer weer anders maar altijd met de persoonlijke doelstelling van de coachee voor ogen, concreet, pragmatisch en met de focus op verbetering!