Background Image

Doel van het outplacementtraject is door middel van inzichten in jezelf, je kwaliteiten, competenties, passie en drijfveren een nieuwe passende baan te vinden.

Het outplacementtraject is een twee sporen traject.

Enerzijds zoomen we in op de emoties die bij het ontslag horen. Vaak zit er pijn want ontslag gaat meestal niet zonder slag of stoot. Zelfvertrouwen en eigenwaarde kunnen een deuk hebben opgelopen en moeten herwonnen worden. Soms vergt dit wat meer tijd en soms wat minder. Om optimaal de arbeidsmarkt op te gaan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in je kracht zit!

Niet de ervaring, maar de gedachten over de ervaring veroorzaken gevoelens en gedragingen!

Het inhouse ontwikkelde Context Model vormt hierbij de rode draad.

Anderzijds starten we ook met testen, vragenlijsten en gesprekken om te onderzoeken welke functie en welke organisatie echt bij je past, wat je drijfveren zijn en waar je energie van krijgt. Nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven dragen bij aan de persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het maken van een professioneel en dynamisch cv is één van de eerste dingen die we doen zodat je dat paraat hebt.

We brengen branches en bedrijven in kaart en zoeken specifiek naar functies die aansluiten bij je werkervaring en persoonlijkheidsprofiel.

Tevens worden sollicitatiegesprekken gesimuleerd om optimaal voorbereid te zijn.

Daarnaast wordt in het netwerk van Context Coaching en eventuele partnerships gekeken naar interessante bedrijven die aansluiten bij jouw profiel en ambitie.