Background Image

Na de HTS-Bedrijfskader ben ik de kader opleiding bij V&D gestart waar ik veel geleerd heb op het gebied van commercie, management en het ontwikkelen van een helikopterview.

Na V&D volgde de Siebel groep waar ik werving & selectie heb opgezet voor de ketens Schaap & Citroen, Siebel en Lucardi. Een goede leerschool voor recruitment op alle niveaus.

In 2002 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer met als specialisatie outplacement en reïntegratietrajecten. Uiterst leerzaam en hier kwam de helper in mij naar boven. In 2006 ben ik cum laude afgestudeerd aan de opleiding tot Counselor- Stressmanager bij Psychodidact. Ik wilde op een andere manier leren luisteren en vragen stellen om tot verdieping in de gesprekken met de kandidaten te komen. Reflecteren, confronteren, parafraseren en de klassieke counselingmethodieken heb ik hier geleerd. Later heb ik bij Psychodidact nog verschillende kopstudies gevolgd onder andere de opleiding Belemmerende Overtuigingen, Voice Dialogue en ACT (Acceptance Commitment Therapy). Eén van mijn drijfveren is namelijk dat ik mij wil blijven ontwikkelen.

Als éénpitter miste ik het sparren, de humor en bij een team horen waardoor ik mij in 2008 aansloot als ondernemer bij trainingsbureau Berendsen & Partners, waar ik verantwoordelijk was voor de recruitmenttak. Een leuke tijd met een fantastisch team, duurzaam veranderen met de focus op het resultaat heeft mijn leerschool verrijkt.

Sinds 2006 is coaching een onderdeel van mijn werk. En zoals ik met mijn cliënten kijk naar drijfveren, energiebrengers en kernwaarden moest ik ook die van mijzelf onder de loep nemen.

Werving & selectie bracht mij niet langer de energie die ik uit werk wil halen. Ik zocht meer verdieping en 100 % focus! Vandaar de ontwikkeling van het Context Model en het Context Model Burn-out. Ik ben 100% op mijn plek in mijn rol als coach/stressmanager waarbij ik mij volledig afstem op de cliënt, met aandacht luister, mij zoveel mogelijk verplaats in de cliënt, maar ook durf te confronteren en een spiegel voor houden, altijd met respect voor de cliënt. Mijn manier van coachen is intuïtief met gebruikmaking van verschillende methodieken. Mijn doel is mijn cliënt te helpen om tot andere inzichten en nieuwe perspectieven te komen. Dit op een concrete en pragmatische manier. Daar volgt altijd actie op want: de magic is in the doing!